sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Saunan tuunaus ;)

Taas meillä on koittanut 'sisustussunnuntai'. Ja ihana kun pitkästä aikaa on ollut energiaa touhuta!
Sitä ei viime aikoina täälä suunnalla ole hetkeen näkynytkään. Nyt on sitten touhuttu niidenkin hukattujen hetkien edestä :)

En aina tiedä pitäisikö välillä olla huolissaan itsestään kun ajattelee, että jos saan edes uuden maljakon, käsipyyhkeen, lakanat, tulppaanikimpun tai vaikka tiskirätin niin olen niin sairaan iloinen ;)) Miten tavara tuo niin paljon hyvää mieltä? Ja minähän en siis ole materialisti ;) Tosin en varmaan ole ainoa joka tuntee näin?
No kyllä tässä taloudessa oikeesti mennään aika kohtuudessa, ehkä kiitos siitä kuuluu tuolle miehenpuolikkaalle.

Tänään sain kuitenkin viimein helpostusta siihen jatkuvaan haluun tehdä jotain. Ja se jotain oli tänään sellainen, että sauna sai uuden ilmeen.

Kodin terrasta löydettiin tällä kertaa tarvitsemamme. Jopa vihdoin takan kipinäsuojuskin tuli mukaan.
Saunan ilmeen kohentamiseen ei tarvittu muuta kuin vajaa 15,- rahaa ja hieman kärsivällisyyttä roiskimisen kanssa ;)


Valittiin tuo Tikkurilan saunavaha, sävyltään musta. Tuote on kyllä todella riittoisa! Meidän pikkusaunan lauteet saatiin vahattua sekä kaksi jakkaraa. Tätä litkua jäikin vielä ja mietin, josko tuon saunan oven vielä sillä sivelisi. Tarkoitus on jossain vaiheessa vahata ehkä koko sauna. Mutta siis pieneen fiksaukseen et tarvitse muuta kuin saunavahaa 0,33l ja vaahtomuovisiveltimen. Tuota tuotetta voi käyttää myös paneeliseiniin.

Ja tälläinen meidän sauna oli siis ennen...Ihan perus koivunvärinen, mutta nyt tuon vaha käsittelyn jälkeen se näyttää tältä..


Aika siisti tuli, vaikka itse sanonkin. :) Pidän siitä, että saunassa on pimeää.
Varastin tämän idean minun äitiltä ja iskältä, kun ne olivat jokin aika sitten tehneet saman projektin. Ja hoen samaa teille muillekkin mitä äiti hoki minulle. SUOJATKAA HYVIN! :D Todella todella roiskuavaa ja sotkevaa hommaa. Ja ostakaa myös pienin vaahtomuovisivellin niin pääsette kaikista pienimpiin rakoihin myös. Minä jätin sen ostamatta ja nyt osa väleistä on vähän silleen ja tälleen, mutta meinasin tosiaan hakea vielä seiniin kuuluvan mustan saunasuojan niin samalla sit tupsuttelen pienen pienet välitkin.

Rattoisia saunan tuunaus hetkiä teille! Minusta tämä oli aikas hauskaa puuhaa, kun siirsi keittiöradion saunan puolelle :) Musiikin pauhaessa onnistuu melkein mikä vaan ja fiilis on hyvä.

Ja nyt pidetään peukkuja pystyssä, että tämä energiataso pysyy ja mieluiten kohenisi kohenemistaan.

Taidetaan illalla heittää jo ekat löylyt tummemmassa saunassa, tuo meinaan kuivui todella nopeasti.

Moimoiii....

-Moona-

4 kommenttia:

 1. Kiva kun kävit vierailemassa mun blogin puolella, niin löysin tieni tännekkin :) Ihastuttava blogi sinullakin. Kuinkas sattuikaan, että olit juuri postaillut saunan muutoksesta? :) mä nimittäin oon ajattelut toteuttaa juuri tuon saman. Avokki oli vaan ehdottomasti sitä mieltä, että meidän pitäis uusia lauteet ensin. Noh, malttamattomana mä olen sitä mieltä, että niistä tulee kun uudet kun sudin siihen tuon värin :D

  Hieno muutos! tuli tosi kiva. Pitääkin yrittää avokin pää saada käännettyä, jospa näytän nämä kuvat hänelle :)

  Tulen toistekkin ja tulehan ihmeessä uudelleen munkin blogin puolelle :)

  Muksaa sunnuntaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Joo tuo toi kyllä todellakin uutta ilmettä! Purkissa luki että olisi pitänyt hioa hieman mutta minä sudin ihan ilman hiomisia! koko projektiin meni 2h kuivumisineen. Ja oli ainakin meidän ukolla helppoa kun pleikkaa samalla pelaili ;)
   Purkki maksoi vajaa 9,- ja sudit päälle, että ei paha testata ennenkun uusia lautoja hommaa :D

   Samoin sinne vielä :)


   Poista
 2. Sain viime kesänä saman idean maalata sauna tuolla samalla mustalla. Sain jopa saunan pestyä ennen maalauksen aloitusta. Jostain syystä maalipurkki kuitenkin makaa komerossa avaamattomana. Työ ja koulu kiireet menivät silloin maalauksen edelle. Nyt kun näin tämän niin sain uuden innostuksen saunan ehostus puuhiin ;)

  VastaaPoista
 3. joo, ehdottomasti kannattaa jos suinkin jaksaa! :) ainoa minkä nyt huomasin niin meidän kissojen karvat ja pölyt näkyy selvemmin, mutta ku heittää vettä vaan päälle niin ne lähtee taas helpommin. onneksi sauna ei aina ole kaikkien silmien edessä ;)

  VastaaPoista