maanantai 29. heinäkuuta 2013

Aavanmeren tuolla puolen, jossakin on maa..

Tulipas mielikuvituksellinen otsikko kuvaamaan meidän päivä Tukholmassa reissua.

Postaustahti on taas ollut vähän epäsäännöllinen, johtuen ihan lomastani. Välillä on tullu röhnötettyä sohvalla koko ilta, niin silloin on kerennyt tarinoimaan, mutta sitten taas on tullut viuhdottua ympäriämpäri, niin ei ole  tämä tietokone ollut ihan ensimmäisenä mielenpäällä. Sori :)
Mutta nyt voisin hieman raottaa teille viime viikkoani tässä myöhäisen aamukahvin lomasta. 


Muistatteko kun kerroin, että meillä piti Artun kanssa olla kaksi yhteistä lomaviikkoa tälle vuodelle ja se  menikin hieman mönkään ja meillä olikin vain yksi? Ja kun siihen pettymykseen lisätään omaa lomaa kaipaava, hieman jo vuoden töiden uuvuttama pikku herkkis niin ei tietenkään silmäkulman kostumiselta voinut välttyä. No lohdutukseksi päätettiin varata tämä Ruotsin reissu, vaikka alkuun oli tarkoitus olla vain kotona, korkeintaan Itä-Suomessa pyörähtää.

Artun vaatteet: T-paita/H&M, housut/Jack and Jones, reppu/Kassimatti.fi, kengät/Skopunkten


 Paita, laukku ja housut ovat kaikki tällä kertaa löydetty nettikaupasta nimeltä H&M, kengät/vagabond
Artun kanssa on aina kiva olla reissussa. Menee jotenkin sopivasti ristiin meidän reissutavat, mutta silti ne toimii SUHT täydellisesti yhteen ;) 
Myönnetään kuitenkin, että minä olen se joka jossain kohtaa alkaa marisemaan, ettei jaksaisi kävellä. Sekin johtuu vain siitä, että en osaa valita kunnon kenkiä pitkille kävelyille, why, why, why? Joka kerta sama ongelma ja samat rakot jalassa? No onneksi Artun korviin on tullut sopiva suodatus ;)

Kaupunkina Tukholma oli ensisilmäykseltään paljon siistimpi ja savuttomampi kuin esim. Helsinki. Sitä selkeästi hoidetaan ja siistitään jatkuvasti, mutta se haju. Voi kamala! Miksi se haisee niin pahalle? Tai no, miksi meidän kylä tai vaikka Varkaus haisee pahalle, no meillä on paperitehtaat jotka käryttää. Mikä lie sitten Tukholmassa, mutta haju oli valitettavasti ajoittain tosi häiritsevä näin ensinuuskuttajan nenin. Se ei kuitenkaan vaatekauppojen ihanuutta poistanut ja niidenkään siisteyttä. Tosin sekin saattoi johtua siitä, että olimme suhteellisen aikaisin liikenteessä, emmekä pahimpaan ruuhka-aikaan. Vai onko työasiat paremmalla mallilla ja henkilökuntaa on sielä paremmin? Voin vaan silti sanoa, voi kun olisi ollut enemmän rahaa, voivoi kun olisi. Huoh.

 Neuletakki/BikBok, printtipaita/GinaTrico, farkut/H&MYksi asia minua häiritsi reissussa tai näin jälkeenpäin. Pohjustanpa hieman..
Aina kun olimme vanhempien kanssa reissussa ja oli vielä ne tavalliset filmirullalla toimivat kamerat, kuvista ei tietenkään tiennyt olivatko ne onnistuneita vai ei, niin silloin räpsittiin maisemakuvia? Olisin enemmän halunnut nähdä ihmisiä, meitä kaikkia keitä nyt olikaan reissussa mukana. Tai sitten edes yksi meistä seisomassa sen maiseman edessä turistikuvassa.
No, mutta nykyään varsinkin kun voi räpsiä muistikortin täyteen ja poistaa pilalle menneet kuvat, niin minunkin tulee räpsittyä paljon enemmän maisemakuvia kuin meitä reissaajia. Ja silti edelleen, näin jälkeenpäin olisi paljon ihanempaa katsella kuvia meistä kuin esim. kukista tai puista. Ja tämä häiritsee, historia toistaa itseään.
Tutkimattomat ovat aivonystyröiden salat, ainakin minulla.

Takasin kotiarkeen. Pikku siivoilut edessä ja sitten voisinkin kuvata teille tätä kotia, hieman järjestys mullaantunut taas viime kerrasta.
Lisäksi meillä alkaan näiden karvaisten kavereiden helliminen. Tuppaavat vähän loukkaantumaan jos meitä ei näy kotona, vai näkyykö se teidän mielestä tuossa naamassa :D


Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille! Ja tsemppiä teille kaikille kenen  lomat on lusittu. Minä jatkan vielä viikon ja aloitan aherruksen sitten :)

-moonainen-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti