sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Omenakaneli-kuivakakku


Niin suussa sulavaa, eikä kuivuudesta ole tietoakaan. Ehdottomasti yksi lempparileivonnaisista mitä ole vähään aikaan tehnyt.
Ja minä kun rakastan omenaa ja kanelia yhdessä, niin kaikki niiden ympärille kootut leivonnaiset, puurot ym. ovat ihan parhaita!

Haluan kyllä jakaa tämän reseptin teidän kanssa.

225g voita
3dl sokeria
3kpl kananmunia
6dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3tl kanelia
kaksi omenaa raastettuna/ voi laittaa enemmänkin
1,5dl maitoa


Laita uuni kuumenemaan 175asteeseen
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri,
lisää kananmunat yksitellen,
sekoita kuiva-aineet,maito ja omenaraaste
vuorotellen,
kaada voideltuun vuokaan






Paista uunin alimmalla tasolla n. 60min. Minä olisin ehkä voinut vielä hieman kauemmin paistaa niin tuossa voisi olla jopa 70min. Riippuen uunista. Resepti on muokattu kotikokki sivun reseptistä.















Sellaiset herkkuterveiset täältä vielä ;)








ps. en tiedä taaskaan miksi täälä on näin paljon tyhjää tilaa, ja en saa sitä pois;) Vain minä voin olla näin hölömöööö!




2 kommenttia:

  1. Täytyypä kokeilla, näyttää niin herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja pitkään pysyi "tuoreena", eli ei siis korppuuntunut, vaikka en ole säilyttänt sitä kuin liinan alla. Nyt se tosin on jo kahvien merkeissä tuhottu ;)

      Poista