keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Pilkullinen tiistai..

Kynnet, rakkaat nakkisormet ovat osa työtäni.
Olenkin nyt suuren kysymuksen äärellä. Onko minun aivan pakko pitää geelikynsiä, jos kerta teen niitä asiakkaille?
Olen nyt 2,5kk:tta pitänyt taukoa geelikynsistä, jotta omani vahvistuisivat täysin. Ja ovathan ne jo vahvat olleet jonkin aikaa. Nyt nämä lyhyet halkeilevat kynnet ovat alkaneet näyttämään silmissä, pieniltä siroilta ja omilta luonnolisita kynsiltä. Ne on nätit. Saan lakata ne joka päivä eri väriseksi jos haluan, eikä tarvitse pelätä niiden kolahtamista johonkin ja naps poikki. Taas täytyy tehdä uusi.
Onhan toki niissä samat vanhat ongelmatkin. Tosiaan pitkiksi ne eivät jaksa minulla kasvaa halkeamatta ja kynsinauhani repeilevät nyt helpommin. Geelikynnet suojasivat kynsinauhoja. Aina kun saan yhden parantumaan, aukeaa joku toinen nauha.
Ja toinen rasittava puoli on, että joudun asiakkaille jatkuvasti selittelemään omia sormiani. Pidän nyt taukoa kynsissa kun edellinen tauko oli vajaa vuosi sitten. Minä muutenkin suosittelen asiakkaille, että silloin tällöin kannattaa pitää hieman taukoa. Tiedän kyllä ihmisiä jotka ovat pitäneet kynsiä 6-vuotta putkeen. Nyt alkaa vaan olemaan aika, että tämä oman kynnen parantuminen on jo tapahtunut ja en jaksaisi sitä enää selitellä. Varsinkin jos tulee uusi asiakas, hänen silmissään ammattitaitoni on kyseenalainen, koska en omista itse kynsiä. Mutta useimmiten nekään ei olisi oma tekemät, siihen menisi ikuisuus!
Mutta kyllä ne rakennekynnet on niin kauniita pieniä taideteoksia. Pidän todella paljon niiden tekemisestä muille. Siinä tehdessä pääsee "piirtämään" ja vanhingon sattuessa sen voi pyyhkiä pois ja aloittaa uudestaan. Kädet ovat kuitenkin esillä koko ajan useimmissa ammateissakin, niin huoliteltuun ilmeeseen kuuluu myös kädet.
Kuitenkin sanon, että omistakin kynsistä voi pitää huolta, ja ne voi pitää nätin näköisenä ilman geelauksia. Nyt en todellakaan raaskisi taas kuluttaa omiani, koska faktahan on se, että kyllä ne siinä kuluvat.
 Miksi siis en voisi töissäkin olla aidoilla omilla pikku kynsilläni jos kerta teen tekokynsiä?

Näissä pienissä pilkku sormissa minä viihdyn!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti