torstai 6. syyskuuta 2012

KANSAINVÄLINEN MEIKITÖN PÄIVÄ

Tänään oli siis kansainvälinen meikitön päivä.. ja mä kuulen siitä radiosta juuri ku oon istunut autoon ja menos töihin. Katson peiliin ja mietin, miks just tänään piti sitten laittaa tää sotamaalaus oikeen viimesen päälle? 
Mutta niin kuulemma kun tossa ihmisten kanssa keskustelin niin moni sano, että kun on ollu tämä "älä shoppaile"päivä, niin  sillon on täräytetty ikeaan ja ostettu koko halli tyhjäksi :) Voin kuvitella kyllä itseni juuri niin sellaiseen päivään. Harmi vaan mulla on aina menny ohi tollainen päivä..hmm..

Noh, tiesin minä näistä tai en. Tänään oli kuitenkin n. 21 300 henkeä ilmoittanut itsensä jo aamu kahdeksaan mennessä. Kyseistä päivää kampanjoi Joutsenmerkki, joka haluaa kiinnittää huomion siihen, että kulutusvalinnoilla voi vaikuttaa ympäristön hyvinvointiin.
Päivittäin käytämme kuitenkin deodoranttia, meikkiä, saippuoita ja shamppoita, jotka sitten valuvat pesun mukana viemäreihin ja tätä kautta osittain luontoon. Ei siis ole aivan sama mitä meikkiä käytämme. 

Nyt tulee itsellekin jo hieman huono omatunto kun valitsee meikit ja muut ihan summan mutikassa. Tietysti niin että jo hyvät perustuotteet on löytynyt, mutta voisi valita ne vähiten kemikaaleja sisältävät. Ja samalla auttaisi edes omalta osaltaan luontoa. Se olisikin ihan mahtavaa jos saisimme kaikki ajattelemaan näin. Kaikki turhat kemikaalit vähenisivät ns. turhista asioista, joissa nykyään pystyy valitsemaan ympäristö ystävällisemmin. Tästä taidankin ottaa itselleni projektin, pikku hiljaa alan vaihtamaan tuotteeni ekommaksi :) Kertokaa vinkkejä mitkä meikit on hyviä! Tukka juttuja minulla jo on italialaiselta Tricolta, ne ovat ekologisia. Hiuslakatkin on kuulemma sellaisia jotka eivät vahingoita otsonikerrosta :) Aika tuoksukkaita ovat kylläkin.. että kyllä minulta hiusjuttuja löytyy myös suomalaiselta SIM:iltä. Sielä on ihania tuoksuttomia tuotteita, niin oma hajuvesikin saa kaiken kunniansa. Kannattaa kokeilla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti